No tienes acceso a esta clase

¡Continúa aprendiendo! Únete y comienza a potenciar tu carrera

Vocabulario para el Check-In en Inglés

7/18
Recursos

Ya que hablamos de planeación de viajes y diferentes expresiones para que nos vaya muy bien en el aeropuerto, lo que seguiría es cómo desenvolvernos en el hotel.

Para ello escuchemos el role-play de la clase y luego intentemos responder las siguientes preguntas.

Preguntas del Role Play

¿Cuál es el empleo de Regina?

a.) A secretary (Secretaria)
b.) The hotel receptionist (Recepcionista de hotel)
c.) The tourist agent (Agente turistico)

¿Cuál es el mes?

a.) July (Julio)
b.) September (Septiembre)
c.) December (Diciembre)

¿Cuántos días se queda Ricardo?

a.) 6 days (6 días)
b.) 2 weeks (2 semanas)
c.) 9 days (9 días)

Ricardo se queda durante el invierno. ¿Verdadero o falso?

a.) True (Verdadero)
b.) False (Flaso)
c.) Doesn’t say (No dice)

¿Cuál es el empleo de Ricardo?

a.) Waiter (Meser@)
b.) Construction Worker (Trabajador/Trabajadora de construcción)
c.) Architect (Arquitect@)

¿De dónde es Ricardo?

a.) Italy (Italia)
b.) Spain (España)
c.) Mexico (México)

Ricardo puede ir a su habitación inmediatamente

a.) True (Verdadero)
b.) False (Falso)
c.) Doesn’t say (No dice)

¿A qué hora es la salida?

a.) 8:30
b.) 12:10
c.) 9:10

¿En dónde queda la oficina de turismo?

a.) Next to the lobby on the left (Junto al oficina, a la izquierda)
b.) In front of the lobby (Al frente de la oficina)
c.) Next to the pool on the right (Al lado de la piscina, a la derecha)

A Ricardo le gusta comer en restaurantes

a.) True (Verdadero)
b.) False (Falso)
c.) Doesn’t say (No dice)


Luego de terminar las preguntas, es tu turno de pasar a la acción, compartiéndonos, si encontraste vocabulario de las anteriores clases, en el role play.

Además, ¿identificaste nuevo vocabulario?, ¿Cuántas preguntas tuviste bien?, ¿Cuántas preguntas tuviste mal? Déjanoslo saber en la sección de comentarios.

La parte superior de un hotel, enfocando el letrero que dice Hotel en color blanco en la noche

Contribución creada con los aportes de: Danilo H (Platzi Contributor).

Aportes 371

Preguntas 2

Ordenar por:

¿Quieres ver más aportes, preguntas y respuestas de la comunidad?

8/10

I learned sightseeing.
  • What vocabulary and expressions do you recognize from the past lessons ?

    Good morning

    How are you ?

    I’m all right

    How can I help you ?

    It’s summer

    What time is the check-out ?

    The check-out is before ten past nine

    It is next to the lobby on your left

  • Any new vocabulary ?

    Sightseeing

    Lobby

9/10

10/10 This course is excellent! Thank you Rene! 😃

Notes about video:

  • The hotel’s name is “Grand Hotel”.
  • The receptionist’s name is: Regina.
  • He has a reservatrion from July the twelfth to July the twentieth.
  • It’s summer.
  • His name is Ricardo Cuervo.
  • He’s an architecth and Mexican.
  • It’s 10:30. The schedule is at noon.
  • The hotel has pool or turism activities.
  • July 20th schedule: before 9:10am.
  • The tourist office is next to the lobby, on Ricardo’s left.

🧠⚡Let’s practice!

1) Answer these next questions after listening to the audio:

  1. What is Regina’s job:
  • B. The hotel receptionist.
  1. What is the mont?
  • A. July.
  1. How many days is Ricardo staying?
  • C. 9 Days.
  1. Ricardo is staying during Winter. True or false.
  • B. False.
  1. What is Ricardo’s job.
  • C. Architect.
  1. Where’s Ricardo from?
  • C. Mexico.
  1. Ricardo can go to his room inmediately. True or false:
  • B. False.
  1. What time is the check-Out:
  • C. 9:10.
  1. Where is the tourist Office.
  • A. Next to the lobby. On the left.
  1. Ricardo likes eating at restaurants:
  • C. Doesn’t say.

2) Vocabulary test:

  1. What vocabulary and expressions do you recognize from the past lessons?:
  • Time expressions: 10:30; 9:10
  • Seasons and months: July 12th; July 20th
  • Nationalities: Mexican.
  1. Any new vocabulary?:
  • Yep. I learnt about ‘Check-In’ and ‘Check-Out’. That we tell the dates with Ordinal numbers and that ‘Sightseeing’ is related to tourism.
  1. How many questions did you get right? How many wrong answers?:
  • Correct✅: 10
  • Incorrect❎: 0
    😄
  1. Regina is the hotel receptionist.
  2. The month is July.
  3. Ricardo staying for 9 days.
  4. False.
  5. Ricard is architect.
  6. Ricardo is from Mexico.
  7. False.
  8. The check out is 9:10.
  9. The Tourist Office is next to lobby on the left.
  10. Doesn’t say.

ANSWERS OF QUESTIONS: Conversation between a Guest (G) and a Hotel Receptionist (HR).

9/10.
I’m wrong, how many days is Ricardo staying? for me, 8 nights jeje

i answered all the questions corretly

**What vocabulary and expressions do you recognize from the past lessons ?** **Huesped**: Good morning – Buenos días **Recepcionista**: Hi, how are you ? – Hola, como está? **Huesped**: I’m all right – Estoy bien **Recepcionista**: Welcome to the Grand Hotel, my name is Regina, I´m the receptionist. How can I help you? – Bienvenido al Gran Hotel. Mi nombre es Regina, soy la recepcionista. ¿En qué puedo ayudarte? **Huesped**: Hey, Regina, I have a reservation from July 12th to July The 20th. – Hola, Regina, Tengo una reserva del 12 de julio al 20 de julio. **Huesped**: It’s summer and I´m visiting Rome While on vacation – Es verano y visito Roma mientras estoy de vacaciones. **Recepcionista**: Of course. What is your name? – Por supuesto. ¿Cuál es su nombre? **Huesped**: my name is Ricardo, Ricardo Cuervo. **Recepcionista**: Perfect. And your job? – Perfecto. ¿Y tu trabajo? **Huesped**: I´m an Architect – Soy arquitecto **Recepcionista**: And where are you from? – Y de donde es? **Huesped**: I´m Mexican – Soy Mexicano. **Recepcionista**: Great, Mr. Cuervo. Right now it´s 10:30 and The check-out is scheduled at noon. You can´t go up to your room immediately.Do you want to leave your bags here, at the reception desk, while you wait?. – Genial, Sr. Cuervo. Ahora mismo son las 10:30 y el check-in está programado para el medio día. No puede subir a su habitación inmediatamente. ¿Quiere dejar sus maletas aquí en la recepción, mientras espera? **Huesped**: Yes, that is Okay. Can I do something fun while I wait? . --- Sí, esta bien. ¿Puedo hacer algo divertido mientras espero? **Recepcionista**: Yes. Do you like swimming or sightseeing. Would you like to use the pool or have a map of the city? --- Sí. ¿Le gusta nadar o hacer turismo? . ¿Le gustaría usar la piscina o tener un mapa de la ciudad? **Huesped**: I don´t like swimming very much, but I like sightseeing. Thank you for the map. --- No me gusta mucho nadar, pero me gusta hacer turismo. Gracias por el mapa. **Recepcionista**: Of course. Would you like anything else? --- Por supuesto. ¿Quiere algo más? **Huesped**: Yes, please. What time is the check-out on July the 20th? --- Sí, por favor. ¿A qué hora es la salida el 20 de julio? **Recepcionista**: check-out is before ten past nine, in the, morning. --- La salida es antes de las 9:10, por la mañana. **Huesped**: And, where is the tourist office? --- Y, ¿dónde está la oficina de turismo? **Recepcionista**: It is next to the lobby, on your left --- Está a lado del vestíbulo, a su izquierda. **Huesped**: Thank you very much. --- Muchas gracias. **Recepcionista**: You are very welcome. Have a nice tour of the city. --- De nada. Que tenga una buena visita a la ciudad.

sightseeing, a completely new word for me.

10/10

any new vocabulary? yes how many question did you get right? 9/10 and a bad answer
Vocabulary recognize: * Scheduled * Leave * While New vocabulary: * Sightseeing * Noon
9/10 New vocabulary: sightseeing
i learned some new words, i answered 9 of 10 questions
7/10 New vocaburay * Guest * Catch * noon
Many questions XD...
8/10 me too
I didn't know sightseeing word means before. It's new for me.
9/10
10-10
New vocabulary: * Go up * Sightseeing Score: 9/10
answer: 1- Regina is the hotel receptionist 2- July 3- Ricardo is staying 9 days 4- False 5- Architect 6- He is from Mexico 7- False 8- Check out is ten past nine 9- The tourist office is next to the lobby on the left 10- Doesn't say
10/10 ![](https://media1.giphy.com/media/v1.Y2lkPTc5MGI3NjExbTRhNmhrNGZzMndrOHg5NzVmMW03bnUxZno3dmpiYXBodXhtY3luciZlcD12MV9pbnRlcm5hbF9naWZfYnlfaWQmY3Q9Zw/2A75RyXVzzSI2bx4Gj/giphy.gif)
9/10. Almost perfect
8/10 good
10/10 I can't believe it :v
What vocabulary and expressions do you recognize from the past lessons ? Good morning How are you ? I’m all right How can I help you ? It’s summer What time is the check-out ? The check-out is before ten past nine It is next to the lobby on your left Any new vocabulary ? Sightseeing Lobby
Quetions that I got right: 8/10 A new vocabulary for me: * Scheduled at noon. * sightseeing.
9/10
This is my role-playing practice that we saw in this class: <https://voca.ro/17LOqGyzmj02>
* **What vocabulary and expressions do you recognize from the past lessons ?** -My name is -How can i help you? -Do you want to -While you wait -Do you like -Would you like to -Thank you -Would you like anything else? -What time is the -Where is the * **Any new vocabulary ?** -Check-in -Check-out -Sightseeing * **How many questions did you get right?** 10/10
6/10
The basic vocabulary for having understood: ![](https://static.platzi.com/media/user_upload/image-e2be59f3-2195-4e31-a4a0-0da5c9534513.jpg)
10/10
**Greetings, expressions, and vocabulary that I recognize:** Good morning. Hi, how are you? What is your name? Where are you from? swimming Thank you very much **Greetings, expressions, and vocabulary that I learn include:** I'm all right. Receptionist. How can I help you? And your job? Immediately. Would you like anything else? *I got nine answers right and one wrong.*
10/10, I learned sightseeing
7/10

10/10 😄

7/10
I got them all right, but I Think that I was lucky because the question ten, I didn´t know the solution. In this class I learned what noon means.
8/10 right answers 2 wrong answers new vocabulary: sightseeing I recognize the vocabulary about what time is it.
9/10
8/10
I had troubles with listening to (and understand) the time in English. It takes me a lot of time to process the numbers order on my brain. Finally I had 9/10.
* What is Regina's job? The hotel receptionist * What is the month? July * How many days will Ricardo stay? 9 days * Ricardo stays during the winter False * What is Ricardo's job? Architect * Where ais Ricardo from? He is Mexico * Ricardo can go to room immediately False * What is the departure? 9:10 am * Where is the Tourist lobby? Next to the lobby on the left * Ricardo likes eating at Restaurant? doesn't say

8/10

6/10
9/10 I learned sightseeing.
8/10
9/10 Wujuuu
8/10
Sí, puedes ajustar la frase para incluir la palabra "sightseeing". Aquí está la versión modificada: I found expressions for the seasons and their months; nationalities, occupations, question and answer expressions, as well as places in the airport. Some words and expressions that I didn't recognize, such as sightseeing, at noon, scheduled. I answered all the questions correctly because before answering them, I focused on understanding what was happening in the role-playing game and took notes about it.
new vocabulary ,check\_in check\_out
i recognized the informal grettings the presentation himselft how can i help you reservation ,the month ,the season ,the profession next to the lobby on the left

Clase 7 - Check-in


Summary Class


Exercise:

  • What is Regina’s job?
    • The Hotel receptionist.
      What is the month?
    • July.
      How many days is Ricardo staying?
    • 9 days.
      Ricardo is staying during winter. True or false?
    • False.
      What is Ricardo’s job?
    • Architect.
      Where is Ricardo from?
    • Mexico
      Ricardo can go to this room immediately?
    • False.
      What time is the check out
    • 9: 10
      Where is the tourist office?
    • Next to the lobby on the left.
      Ricardo likes eating at restaurants
    • Don’t say

I’m learnig new vocabulary: sighseeing and scheduled at noon. And I have all answers good.

I recognize: where are you from?, summer, ten past nine, july 12th, tweny, pool, swimming, hotel, receptionist, next to lobby. I don't recognize: sightsees, sightsee, chek in, check out, noon.
1B 2A 3C 4B 5C 6C 7B 8C 9A 10B 10/10
what do you like on vacations? I like to travel at magic towns because i can know new cultures and these places are relaxing what do you dislike? i dislike do cleaning, it's boring how do you feel when you go on vacations? I feel very happy how do you get from your house to the airport? I have to take the bus and arrive to the Subway, travel in the Subway and hope off the terminal aérea station
I learned new vocabulary: sightseeing i remember and identify how do you say the hour
9 / 10
7/10

9/10
I had a good memory remembering the roleplay, but failed on the last question at the restaurant. 😅

10/10 SIIIIIIIUU!
I found some useful words that I would like to point out: 1\. Waiter = mesero (the word for female ones is *waitress* which in Spanish would translate as *mesera*) 2\. On vacation = de vacaciones; *"I wanted to come to Spain on vacation"* 3\. Lobby = vestibulo, pasillo 4\. Guest = huésped 5\. Hotel receptionist = Recepcionista 6\. Sightseeing= turismo (and the person who does the action is a *sightseer* in Spanish *turista*) 7\. Tourist office = oficina de turismo
10/10
9/10 and i learned sightseeing and lobby
I learned sightseeing and schedule.
10/10. I like this activity
1. 8/10 2. sightseeing.
all right!!!!!!
1. I RECOGNIZE, THE PROFESSION OF REGINA AND RICARDO, THE TIME FOR CHECK IN AND CHECK OUT, AND OTHER EXPRESSIONS GOD MORNING, NATIONALITIES ETC. 1. NO 2. 8/10

I only got 8 correct answers and I found a lot of words from previous classes.

9/ 10 :D

hello everyone

i am andres, learning new word and phrases today.

im rigth ( estoy bien)

while (mientras)

of course (por supuesto)

great ( excelente)

right now ( ahora mismo)

scheduled ( cronograma )

at noon ( al medio dia)

do you want (quieres)

leave ( dejar )

i llike sightseeing ( me gustaria pasear)

on your left ( a tu izquierda)

and also iI had four questions with bad answers.

I learned the word sightseeing I answered all the questions correctly
9/10
8/10
9/10
9/10

9/10

  • Regina is the hotel receptionist
  • The month is July
  • Ricardo staying for 9 days
  • False
  • Ricardo is Architect
  • Ricardo is Mexican
  • False
  • The checkout is 9:10
  • The Tourist Office is Next to the lobby on the left
10/10
9/10

9/10

8/10
9/10 yes, a new vocabulary

excuse me 5/10

good 5
mal 3

9/10

of the learned expressions, what is seen in emigration is:
what¨s your name
what is your job
from whish country do you come from

the new vocabulary learned is related to check - in, leaving your bags and what you can do while wainting

of the right questions 7/10

the hotel receptionist

  • Architec, , July, hours time, next to, Summer, Mexican.
  • The hotel receptionist, Vacation, Check-in, Check-out, Tour office, Lovin, reservation.
  • 10 of 10. All answer was right!
8/9 right answer
7/10